HUNG GAR KUNG FU

-1976-

GÈNESI DEL HUNG GAR A ESPANYA, PIONERS A EUROPA

 

  Tony Rossell juntament amb Germán Monzó van conèixer al mestre Wong Ping Pui, que en aquells dies treballava en el restaurant “China Garden”, i junts el van convèncer per que donés classes publiques del seu art  en el gimnàs Montemar.


  Aviat, entre Wong i Tony, va néixer una autentica amistat, que perdura des de fa mes de trenta anys, convertint-se aquest últim, en el seu mes antic i carismàtic alumne.


  Alguns mesos després d'iniciar-se les classes, va apareixer pel gimnàs un jove Josep Mª Prat, que acabaria sent un afamat escriptor de llibres d'arts marcials, amb molt èxit a Espanya i Llatinoamerica.  Al poc temps, també apareixeria Gabriel Soler, que es convertiria en un destacat i fidel alumne de Sifu Wong, i el qual seria format a porta tancada pel mateix Chau Wing Tak.  


  Tony Rossell i Josep Mª Prat, van formar un agressiu duo per promoure el Hung Gar a nivell nacional i internacional. Es va publicar el primer llibre del art a Espanya i Europa, comptant amb Wong Ping Pui en la part tècnica, i multitud d'articles i fascicles, fent-se també, demostracions per tota Espanya. 


  Us convidem a conèixer aquesta historia des de els seus origens, a traves de un recorregut per la nostra web, en la que trobareu imatges del arxiu fotogràfic de Tony Rossell.
Tony Rossell a casa de Germán Monzó, Barcelona 1976

Tony en el Gimnàs Montemar, Barcelona 1976

Tony en el gimnàs Sin La II, Barcelona 1977

Tony Rossell y Josep María Prat a Andorra, al jardí dels pares de Tony, 1976

Visita a casa de Josep María Prat de Germán Monzó, San Chi Kin (cunyat de Sifu Wong) i Tony Rossell al 1976, a on es va parlar de la creació del futur llibre “Kung Fu, historia, filosofía, técnicas” publicat per Editorial Alas, la resta ja es historia ... la del Hung Gar espanyol y andorrà

Tal com hem vist, Tony Rossell va estar present, i de quina manera, en el inici del Hung Gar a Espanya, i va ser pioner indiscutible del Kung Fu en el seu país, Andorra.

Llibre de Wong Ping Pui i J.M. Prat

 
../HUNG_GAR_ANDORRA/Hung_Gar_Andorra.html